Макрон встъпи в длъжност, обеща да изгради по-силна Франция

14:50, 07 май 22 / Свят 25 1876 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Еманюел Макрон встъпи в длъжност като президент на Франция за втори петгодишен мандат. На официалната церемония в Елисейския дворец той заяви, че френският народ се е обявил за независимост в днешния дестабилизиран свят и подчерта, че е изключително важно да бъдат предприети действия за една по-независима Франция.

„Франция направи своя избор в полза на ясния проект за бъдеще, независимост и прогрес“, каза Макрон и благодари на избирателите. Народът избира президента - това е нов мандат и нов президент“, добави той, имайки предвид, че избирателите са се променили в сравнение с преди пет години и имат нови очаквания към президента, за когото са решили да гласуват.

„За по-независима Франция и по-силна Европа“: Макрон спечели втори мандат

В речта си при встъпване в длъжност Макрон постави ударението върху обещанието да работи за една по-силна Франция, а говорейки за външната политика, каза, че „не бива да се допуска изостряне на конфликта в Украйна и в Европа трябва да бъде изграден нов мир“.

Тъкмо в трудните моменти Франция винаги е показвала най-добрите си качества“, заяви той. „Предстоят ни сериозни инвестиции по пътя към модела „Франция 2030“, който ще направи страната по-енергична и по-силна“, продължи той. „Франция трябва да живее по-добре и да намери отговор на предизвикателствата на времето“.

Наша цел трябва да бъдат реформите и единството. Това ще позволи да положим основите на демократичното възраждане, от което се нуждае нашата страна“, отбеляза френският лидер и се обяви за по-достъпна образователна и здравна система.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама