Седмицата започва със слънце и високи температури

07:00, 09 май 22 25 1093 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Времето ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб вятър от изток-североизток. Максималните температури ще са между 21° и 26°, по-ниски по морския бряг, в София около 21°.

Над Черноморието ще е предимно слънчево, сутринта на места с ниска облачност. Ще духа слаб източен вятър. Максималните температури на въздуха ще са 15-18°. Температурата на морската вода е около 14°. Вълнението на морето преди обяд ще е 1 бал, след обяд - 2 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. След обяд ще има незначителна купеста облачност. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 15°, на 2000 метра - около 6°.

През следващите два дни ще преобладава слънчево време. Във вторник вятърът ще e слаб с източна компонента. Над Западна и Северна България около и след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. В сряда вятърът ще стихне, изолирани краткотрайни валежи ще има само в планинските райони. Минималните температури ще са от 3°-4° в североизточните до 10°-12° в южните и западните райони, а максималните ще са между 20° и 25°.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама