Пуснаха първия трейлър на новия „Аватар“

18:40, 10 май 22 / Култура 25 2217 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

20th Century Studios пусна първия трейлър на зашеметяващото, осем пъти отлагано продължение на филма на Джеймс Камерън „Аватар: Пътят на водата“.

Филмът най-накрая излиза по кината в САЩ на 16 декември.

Повече от десет години след събитията в „Аватар“ Джейк Съли (Сам Уортингтън) живее щастливо заедно с Нейтири (Зоуи Салдана) и техните деца. Когато стара заплаха се завръща на Пандора, двамата са принудени да напуснат дома си и да се отправят към различни региони на изобилстващата от живот луна и да търсят помощта на други племена.

Продължението е история за семейството и за това през какво ще минат родителите, за да го предпазят“, каза продуцентът Джон Ландау през декември пред EW, припомня БГНЕС.

Действието на голяма част от филма с бюджет 250 млн. долара се развива в океана и около него с клана от живеещи в рифове на'ви, наречен Меткайна, воден от Тоноуари (Клиф Къртис). Много от членовете на актьорския състав са обучени да се гмуркат свободно в продължение на повече от шест минути в резервоар с вместимост 900 000 галона в Манхатън Бийч, Калифорния.

„Задъхвам се само като говоря за него. Миналата година успях да видя само 20 минути от втората част, точно преди края на годината. И останах без думи. Бях трогната до сълзи”, каза Зоуи пред Кевин Маккарти на 11 март. „Определено е голям скок спрямо първия „Аватар“, така че трябва да се подготвите за него. Това ще бъде приключение, което няма да забравите“.

Салдана добави: „Джим най-накрая успя да се справи с това предизвикателство – да не имитираш вода виртуално, а да заснемеш изцяло кадъра реално в нея. Това беше предизвикателство, което той беше поел като своя мисия, и му отне години, но той го направи. Той го направи. Силно е, завладяващо е“. В „Пътят на водата“ участват още Мишел Йео, Вин Дизел, Уна Чаплин, Джоел Дейвид Мур, Еди Фалко Джемейн Клемент и др.

Показаха първи кадри от продължението на филма „Аватар“

Освен невиждан успех в боксофиса „Аватар“ промени из основи и киноиндустрията, въвеждайки множество иновации и подобрения - от впечатляващите специални ефекти и популяризирането на дигиталния 3D формат, до представянето на нови технологии като performance capture и виртуална продукция.

Камерън обещава, че „Аватар: Природата на водата“ ще е не по-малко революционен, както като технология на заснемане и прожектиране, така и като преживяване пред големия екран. Режисьорът е категоричен: „Исках завръщането ни на Пандора, да бъде нещо наистина специално. Всеки един кадър е създаден с идеята за най-големия възможен екран, най-добрата резолюция и най-поглъщащото 3D. Мисля, че успяхме да го постигнем“, пише dir. bg.

„Аватар” остава филмът с най-високи приходи за всички времена, печелещ повече от 2,8 милиарда долара в световен мащаб.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама