Патриарх Неофит претърпя инцидент

18:06, 10 май 22 25 1469 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Българският патриарх Неофит е претърпял инцидент този следобед.

76-годишният глава на Българската православна църква е паднал и е счупил крака си. Инцидентът е станал около 15.30 във вторник в дома му към Софийска митрополия, предаде Нова телевизия.

Той е откаран в болница „Софиямед”. При направените изследвания е установено счупване на горната част на лявата бедрена кост. От лечебното заведение съобщиха, че патриархът е в стабилно състояние и му предстои последваща интервенция.

Патриарх Неофит Български бе избран за глава на Българската православна църква преди девет години. Преди това той първо е доростоло-червенски, а от 2001 г. до избора му за български патриарх е русенски митрополит.

В последните години Патрирарх Неофит влиза няколко пъти в болница, като информацията за това стигаше до обществото по канали, различни от Църквата. През април м.г. водещият първото заседание на 45-тия парламент Мика Зайкова съобщи, че патриархът не присъства в пленарна зала, тъй като е болен. В кулоарите се понесоха слухове, че Негово Светейшество е получил удар, което бе опровергано от Светия Синод. По-късно стана ясно, че Неофит е в болница за ежегодни изследвания. Два месеца по-късно патриархът отново бе настанен в столично лечебно заведение. От пресцентъра на Светия Синод тогава обясниха, че главата на църквата е бил на рутинни изследвания. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама