„Възраждане“ отново опитват да свалят украинското знаме от СОС

20:00, 11 май 22 / Политика 25 2207 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Партия „Възраждане“ излезе на национален протест пред Народното събрание с искане за незабавна оставка на правителството. 

Недоволните от управлението се събраха в 18.00 ч. пред парламента в столицата. Демонстрантите блокираха за кратко движението на бул. „Цар Освободител” пред сградата на Народното събрание. Малко след 20.00 ч. обаче демонстрантите създадоха хаос пред сградата на общината. Те се опитват отново да свалят украинското знаме от сградата на местния парламент. Този път със стълба. Някои от протестиращите направиха опит да преобърнат и буса на жандармерията. 

Демонстрантите се обявяват против изпращането на оръжия и военна помощ за Украйна. Националистите смятат, че кабинетът „Петков“ се проваля във всичките си политики. Според „Възраждане“ в последните месеци правителството се занимавало повече с войната в Украйна, отколкото с проблемите на страната, предаде БНР. Председателят на партията Костадин Костадинов каза пред Нова телевизия, че няма да позволи чуждо знаме на чужда страна да бъде поставено върху обществена сграда.

Полицейското присъствие е засилено. Демонстрантите носяст плакати с надписи: „НАТО вън!“, „Оставка за марионетката Кирил Петков!“, „Окупаторите вън!“ и „Те погребаха България“. За разлика от последния протест на „Възраждане“, този път се забелязват по-малко руски знамена. Знакът „Z“, обаче, отново личи от плакатите на част от демонстрантите.

България се събуди. Това правителство трябва да подаде оставка и да отиваме на избори. След това „Възраждане“ трябва да започне да управлява съгласно националните интереси на страната. Кирил Петков и компания трябва да си ходят“, каза един от говорещите на протеста. Според него партията ще организира „гражданско неподчинение на територията на цялата страна“. „В момента ни управляват едни марионетки, които са обучени да обслужват чужди интереси. Стоките ще достигнат до 50 на сто увеличение“, отбеляза още той и се похвали, че лично е свалил украинският флаг пред Столична община, предаде БГНЕС.

Демонстрация срещу правителството има и във Варна. Там се провежда шествие по основните булеварди на града. Към протеста, освен представители на симпатизанти на Възраждане, се присъединиха и хора без политически пристрастия. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Прави са 20:46, 11 май 22

Реално Столична община спретнах провокация, как може чуждо знаме да се вее, особено при тая сложна война и отношения.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама