Мъск ще върне Тръмп в Twitter

11:13, 11 май 22 / Свят 25 1652 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Американският бизнесмен Илон Мъск заяви, че като собственик на Twitter ще вдигне забраната за достъп до социалната мрежа за Доналд Тръмп, тъй като изхвърлянето на бившия президент от платформата е „отблъснало голяма част от страната“. Според него решението да се спре регистрацията на Тръмп е било грешка.

Мъск: Скоро Twitter може да не е безплатен за някои

„Бих премахнал постоянната забрана“, заяви милиардерът на конференция на „Файненшъл таймс“, подчертавайки, че все още не притежава социалната мрежа, „така че не е задължително това да стане“

Сделката на ръководителя на Tesla за закупуване на Twitter на стойност 44 млрд. долара все още трябва да получи подкрепата на акционерите и регулаторните органи, пише БГНЕС.

Зелената светлина на Мъск за завръщане на Тръмп в Twitter буди опасения сред мнозина, че по този начин „ще бъде отприщен потоп от омраза“.

Тръмп създава социална мрежа

По-рано самият Тръмп обяви, че няма намерение да се връща в Twitter, тъй като има собствена социална мрежа - Truth Social, която обаче не успява да привлече особен интерес, пише БНР, като се позовава на АФП.

Припомняме, че Twitter служеше за „мегафон“ на Доналд Тръмп преди платформата да спре акаунта му. Това стана след като Капитолия бе щурмувана от негови поддръжници, които се обявиха против избора на Джо Байдън за президент на САЩ. Решението да бъде блокиран достъпът му до соцалната мрежа бе аргументирано с това, че демонстрантите са били подтикнати да стигнат до тези действия от постовете на Тръмп. Малко по-късно и YouТube блокира достъпа му.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама