Спряха полет, след като пътниците получили снимки на самолетни катастрофи

19:40, 11 май 22 / Свят 25 2642 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Капитанът на полет на турската авиокомпания „АнадолуДжет“ прекъснал излитането на самолета си от главното летище в Израел, след като пътниците получили на телефоните си снимки на самолетна катастрофа, съобщи Би Би Си.

Самолетът „Боинг 737“ със 160 пътници на борда е бил на път към мястото за излитане, когато пътниците предупредили екипажа, че са получили стряскащите снимки. Капитанът бил информиран и решил да се върне на терминала. Израелският авиационни власти съобщиха, че самолетът е рулирал на летище „Бен Гурион“ в Тел Авив, когато е станал инцидентът, предаде БТА.

Новинарският сайт Ynet съобщи, че снимките са били споделени чрез AirDrop - услуга на Apple която позволява на потребителите да изпращат файлове от едно устройство на Apple на друго на къси разстояния. Всички изображения са получени от Iphone-и, се казва в съобщението.

Снимките са включвали изображения на самолет на „Търкиш еърлайнс“, който се разби в Нидерландия през 2009 г., и на друга самолетна катастрофа в САЩ през 2013 г., съобщава Ynet.

Пътниците и екипажът са били свалени, а багажът е бил проверен отново. Деветима млади израелци са идентифицирани като заподозрени и са арестувани за снимките.

Самолетът е отпътувал с пет часа закъснение, след като е получил разрешение за излитане.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама