„Бъркам животинските имена понякога“: Костадинов сгреши името на вицепрезидента на САЩ

12:48, 11 май 22 / Политика 25 2159 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Бъркам животинските имена понякога. Така лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов отговори на забележката, че е сбъркал името на вицепрезидента на САЩ Камала Харис.

Вместо Камала, Костадинов нарече Харис „Камила“ от трибуната на Народното събрание, при което председателят на парламента обърна внимание, че името е друго. „Какво беше то? Камала? Бъркам ги животинските имена понякога“, отговори Костадинов, цитиран от „Дневник“. Изказването му накара Минчев да изрази възмущение и призова от трибуната на парламента да не се отправят „такива обиди“.

Петков договори със САЩ втечнен газ, по-евтин от руския

Името на вицепрезидента на САЩ бе споменато в контекста на визитата на българския премиер отвъд океана, което бе остро критикувано от „Възраждане“.

Според партията Кирил Петков е в САЩ, за да получи инструктаж за бъдещи политики за Македония. „Все по-упорито се говори в обществото, че става въпрос за сделка, с която българското общество трябва да бъде успокоено, че ако вдигнем ветото над Македония и преговорите за началото на разговорите ѝ с ЕС за членство, ще получим някакъв митичен по-евтин газ“, обяви Костадинов, цитиран от БНР.

От парламентарната трибуна лидерът на „Възраждане“ отправи нова порция критики към правителството. „Това правителство не представлява вече никого, освен себе си и само и единствено онези, които го поканиха на инструктаж“, обяви той.

Според  Костадинов българският министър-председател е бил унизен с изключително ниското ниво на срещите му. По думите му разговорът на Петков с Блинкън е бил онлайн, а с вицепремиера Камала Харис е имало „набързо проведена среща“. За сравнение само десетина дни преди по-рано във Вашингтон е бил на посещение италианският премиер, който е бил приет лично от президента Байдън.

Днес „Възраждане“ организира протести в София и Варна с искане за оставка на правителството.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 13:33, 11 май 22

Този отврат от Възраждане, заедно с йористката от Пловдив и Ганчо цървулков да вземат да си ходят завинаги при Путин, че да се отървем от копейките.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама