До 30° в четвъртък

07:00, 12 май 22 25 1367 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Времето ще бъде слънчево, след обяд над планинските райони - с купеста облачност. В следобедните часове в Източна България ще духа слаб южен вятър.

Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°, в София - 26°.

Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане по-високо от средното за месеца. 

Над Черноморието ще бъде слънчево. След обяд ще духа слаб до умерен южен вятър. Максимални температури на въздуха: 19°-23°. Температурата на морската вода е 14°-16°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала. 

Над планините ще бъде слънчево, след обяд с купеста облачност, но валеж е малко вероятен. Ще духа слаб запад-северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 19°, на 2000 метра - около 11°. 

В петък дневните температури ще се повишат с още градус - два. Времето ще бъде предимно слънчево, след обяд - с купеста облачност, по-значителна - над планините. В събота ще духа слаб до умерен вятър, в западната половина от страната - от север-северозапад, в източната - от североизток и с него ще прониква малко по-хладен въздух. Повишава се вероятността за валежи в следобедните часове, на места - интензивни, с гръмотевични бури и градушки, на повечето места в Западна и Централна България. Минималните температури ще са предимно между 12° и 17°, все още и дневните ще са високи - между 25° и 30°, показва прогнозата на НИМХ.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама