ЕРМ Запад получи награда за най-зелена компания 

13:08, 13 май 22 25 1680 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

ЕРМ Запад, част от групата на Електрохолд, зае второ място в XII национален конкурс на b2b Media „Най-зелените компании в България“.

Компанията беше отличена за цялостната си политика за опазване на околната среда.

ЕРМ Запад следва активна политика за съхранение на биологичното разнообразие, управление на отпадъци, енергийна ефективност и подобрение на градската среда. Сред най-мащабните проекти на дружеството са „Живот за птиците“ и „Безопасен полет за птиците на Дунав“. В техните рамки компанията предприема различни мерки за обезопасяване на мрежата, за да предотврати инциденти и да защити птиците. Сред най-популярните дейности е монтирането на платформи за щъркелови гнезда, като до момента по този начин са обезопасени 820 гнезда. Проектите се изпълняват съвместно с БДЗП и са съфинансирани от ЕС по програма „LIFE”.

Стартира конкурс за рисунки на тема „Електрическите стълбове – дом на дивите птици“

За поредна година усилията на дружеството за опазване на околната среда са оценени от журито на престижния конкурс „Най-зелените компании в България“.

Благодарим за признанието, стремежът ни е да развиваме постигнатото дотук, защото осъзнаваме своята роля и социална отговорност за постигане на устойчиво развитие“, коментира Крум Гледжарски, ръководител „Управление на качеството“ в ЕРМ Запад.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!



Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама