126 нови случаи на ковид

10:00, 16 май 22 25 1577 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

През последното денонощие са регистрирани нови 126 случая на заразени с коронавирус, сочат данните на Единния информационен портал. Направени са 2694 теста, от които близо 5% са положителните.

Трима са починалите за денонощието, като всички не са били ваксинирани. Като излекувани в портала са отчетени 181 души.

За изминалите 24 часа в болница са постъпили 29 пациенти. В момента общият брой на хоспитализираните е 598, от които 54-ма се лекуват в интензивни отделения.

Поставени са 73 ваксини за денонощието. Така общо поставените ваксини в страната стават 4 391 362.

Само столицата е в жълта зона по ниво на заболеваемост от COVID-19 на двуседмична база, показват данните на Националния център по заразни и паразитни болести към 15 май. Останалите области са в зелена зона. Заболеваемостта от коронавирусната инфекция в страната е 69 на сто хиляди души население, съобщи БТА. 

По данни на картата за епидемичната обстановка в страната, разделена на пет региона и указваща заетостта но болничните легла за интензивно лечение на пациенти, заразени с COVID-19, всички региони се намират в най-ниския етап - нула.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама