Денков моли Фандъкова да съобрази разрешението за протест с матурата

17:14, 16 май 22 25 1544 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Градският транспорт в София да работи нормално поне до 8.30 часа на 18 май т.г. заради провеждането на матурата по български език и литература. За това помоли министърът на образованието и науката акад. Николай Денков в официално писмо до  столичния кмет Йорданка Фандъкова, съобщиха от МОН.

В него той я призова да вземе предвид матурата, когато издава разрешение за протеста на превозвачите в София. 

Няколко големи протеста се очакват в сряда София и други градове на страната, като са възможни и блокади. В демонстрациите ще се включат служители на столичния градски транспорт и бизнеса. За  18 май е обявен и националният протест на превозвачите, които обаче обещаха, че протестът им няма да пречи на абитуриентите и работещите.

Очаква се на изпита да се явят повече от 9200 зрелостници в 88 училища. Матурата започва в 8.30 ч. Квесторите, консултантите и педагогическите специалисти, ангажирани с провеждането на матурата, са над 2500. Всички участници в държавния зрелостен изпит трябва да заемат местата си в училищата до 8.00 ч.

Още миналата седмица министър Денков разговаря по телефона с организаторите на националния протест. Той ги прикани да съобразят действията си на 18 май т.г. с факта, че над 46 000 младежи в цялата страна ще се явят на задължителен изпит, от който в много голяма степен зависи бъдещето им. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Stevenepimb 05:30, 17 юни 22

Подбробная информация и дезинсекция клопов в квартире . Компания работает по Москве и МО

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама