Мощите на светите братя Кирил и Методий пристигат в София за 24 май

14:00, 17 май 22 25 1367 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

От 23 до 25 май в София ще пристигнат и ще бъдат изложени за всенародно поклонение светите мощи на равноапостолните братя Методий и Кирил, съобщиха от Светия Синод.

Светите мощи на българските просветители Методий и Кирил ще бъдат донесени в България от Негово Високопреподобие архимандрит Вартоломей, игумен на светогорския манастир Есфигмен. Светинята се пази в Есфигменската света обител, в седалището на обителта – столицата на монашеската република, Карея.

Светите мощи ще бъдат посрещнати на 23 май с литийно шествие до митрополитския катедрален храм „Света Неделя“, където ще останат в следващите два дни.

„Приканваме честния клир, монашеството и верния народ на Софийска епархия и всеки желаещ да вземат участие в това историческо събитие“ призовават от Светия синод. При необходимост църквата „Света Неделя“ ще работи и през цялата нощ, за да могат желаещите да се поклонят на светинята.

Пълната програмата по посрещането, поклонението, богослужебната прослава на светите равноапостоли и изпращането на светинята може да видите тук.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама