Министър Събев дойде с мотор на протест на мотористите

15:38, 17 май 22 25 1765 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Мотористи се събраха пред парламента с искане за промени в пътния закон, които да доведат до намаляване на пътните злополуки.

Мотористите настояват да има предпазна ограда под мантинелите, а максималната скорост на движение на мотоциклетите да бъде приравнена със скоростта на леките автомобили. Искат и начинаещите водачи да могат да карат в бус лентите, а за по-опитните да има коридор между пътните ленти, за да не се движат между колите.

Представителите на мотоклубове връчиха на министъра на транспорта своите искания. Николай Събев отиде при тях на мотор и обясни, че най-изпълнимото искане е те да могат да се движат в бус лентите, предаде БНР.

„Защото в противен случай те се опитват да правят тези слайдове между колите. От гледна точка на безопасността не е най-доброто решение. Това със скоростта на магистралите е основна тема, която искам да разискваме по повод Закона за движение по пътищата“, каза министърът.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама