Големите кавички: „Проверете ме и за времето, докато съм бил в детската градина“

17:15, 18 май 22 / Големите кавички 25 1712 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. Topnovini.bg подбира най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати на родни и чуждестранни политици, общественици, спортисти и звезди.

Големите кавички на седмицата: Бюлетини, помия и Путин

Главният прокурор Иван Гешев заяви, че няма проблем да отговори на всички въпроси около основанията за искането на оставката му, дори това да обхваща събития от времето, когато е бил в детската градина. Това стана ясно от думите му по време на днешното заседание на ВСС, на което магистратите за пореден път отложиха решението дали мандатът на Гешев да бъде предсрочно прекратен.

Надявам се да обсъдим всички основания, внесени от г-жа Йорданова. Както на Йовков разказите, така и „Под игото“, както и евентуално законови промени за смяна на името на Висшия съдебен съвет, който да стане Висш съдебен съд“, обяви той пред съдебните кадровици.

„Готов съм да обсъждам каквото решите, за да стане ясно на българските  гражданите, че всички те са смешни. За да стане ясно, че проблемът не е в българската съдебна власт и българския главен прокурор, а в българските политици. За съжаление това показва и българската история“

Искам да декларирам, че имам ясни спомени от времето на дипломирането ми през 1994 г. След този период имам ясни спомени, така че съм готов да дам логични, свързани и аргументирани отговори за всички мои действие“, заяви Гешев и припомни, че дипломата му е била обект на „парламентарно разследване“.

„За предишни периоди не е точно така с оглед напредналата ми възраст. За някои не бях послушен в детската градина, но там спомените не са толкова ясни. Надявам се, че няма да бъде внесено искане за периода от раждането ми през 1970 г. до 1977 г., което би ме затруднило чисто обективно. Ще трябва да търся свидетели и съученици, за да доказвам, че не съм нарушил принципите за етично поведение на българските магистрати, докато съм бил в детската градина“, пошегува се Гешев с  правосъдния министър Надежда Йорданова.

Поводът главният прокурор да заговори за събития от миналото е искането на Йорданова членовете на Висшия съдебен съвет да разгледат случая с прехвърлянето на акциите на млечната компания „Жоси“ на името бащата на главния прокурор Иван Гешев – Стоимен Гешев, който датира от 2013 г.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама