Бивш бразилски президент се ожени на 76

18:40, 19 май 22 / Свят 25 1453 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Луис Инасио Лула да Силва, водещият кандидат на президентските избори в Бразилия през октомври, прекъсна кампанията си, за да се ожени за своята годеница и съратничка от Работническата партия - социоложката Розанжела да Силва.

Бившият президент публикува снимка в Instagram, на която най-вероятно произнася брачната си клетва, докато поставя годежен пръстен на пръста ѝ.

76-годишният Лула и 55-годишната Да Силва сключиха брак на вечерна церемония в престижния квартал Бруклин в Сао Пауло. Закритото за пресата, събитието е посетено от около 200 гости, сред които членове на семейството, политици и артисти, които са разбрали за мястото едва предишния ден. Според местните медии, при влизането си на партито те са били инструктирани да оставят мобилните си телефони в гардеробната.

Преди събитието в интернет се появиха слухове за празненството, бюджета и менюто, като поддръжниците на крайно десния президент Жаир Болсонаро представиха предполагаемото пищно парти като доказателство в подкрепа на обвиненията в корупция, които отдавна преследват левия бивш президент Лула.

На партито пристигнаха бившият президент Дилма Русеф, бившият губернатор на Сао Пауло и кандидат за вицепрезидент на Лула Жералдо Алкимин, певецът Жилберто Жил и др., съобщи АФП, цитирана от БГНЕС. 

Изглеждайки значително по-състарен, отколкото по време на президентския си мандат през 2003-2010 г., Лула представи връзката си с „Жаня“ - прякора на годеницата му, като доказателство, че все още притежава младежката енергия да ръководи най-голямата икономика в Латинска Америка.

Снимки на двойката, на които се целуват и прегръщат, редовно се разпространяват в социалните мрежи, а една от тях, на която той е с бански „Speedo” и я прегръща с широка усмивка, стана тема на национален дебат, когато Да Силва я публикува през август в интернет.

„Влюбен съм, сякаш съм на 20 години“, каза Лула наскоро пред списание „Time“. „Човек, който е толкова щастлив, колкото съм аз, не трябва да се ядосва - нека опонентите ти правят каквото си искат... Ако мога, по време на кампанията ще говоря само за любов. Не мисля, че е възможно да бъдеш добър президент, ако чувстваш в себе си единствено омраза“.

Това ще бъде третият брак на Лула. Първата му съпруга умира през 1971 г. - две години след като се женят. Втората му съпруга Мариса Летисия беше първа дама на Бразилия по време на двата му мандата. Двамата заедно имат четири деца и бракът им просъществува 43 години, докато тя умира от сърдечен удар през 2017 г. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама