Решетките в парламента стрували 29 хил. лв.

13:57, 20 май 22 / Политика 25 1680 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Не съм поръчвал аз решетките в Народното събрание. Това, което се е случило, е, че администрацията се е свързала с фирмата, която е поставила идентични врати в края на 2019 г., началото на 2020 г. в сградата на Партийния дом. Отправили са оферта и администрацията е приела тази оферта. Това разказа председателят на парламента Никола Минчев от кулоарите на НС по повод казуса с незаконно монтираните решетки на централния вход.

За тях са платени 29 000 лв. без ДДС, добави той.

Офертата е приета и утвърдена от главния секретар. До мен стига доклад записка за вътрешно компенсиране на разходите в рамките на бюджета на Народното събрание“, поясни Минчев и обясни, че е видял вратите за пръв път едва тази седмица.


Снимка: Facebook/ Цвета Караянчева

„За защита на депутатите“: Метални решетки на входа на парламента

Той намира за нередно такава голяма промяна по сградата да се прави без председателят на Народното събрание да бъде уведомен.

„Не искам да бягам от отговорност, все пак никой не ме е уведомил за това, а така е редно. В парламента и всяка администрация неизбежно се работи с доверие“, допълни Минчев, цитиран от bTV.

От Народното събрание ще се съобразят с предписанието за премахване и акта на Министерството на културата и няма да ги обжалват в съда, поясни той.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама