Михайлов: Протестите срещу БФС са платени, знаете от кого

14:14, 20 май 22 / Спорт 25 1347 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Президентът на БФС – Борислав Михайлов, говори пред медиите след днешния конгрес на БФС, който разгледа въпроси около финансовата структура на централата за идните четири години.

Михайлов сподели, че според него протестиращите са платени и заяви, че след всички критики, които е изтърпял през последните 12 месеца, е щастлив, че може да върши задълженията си спокойно и не в отбранителна позиция.

Тези фенове са платени и е ясно от кого. Това е разединение на футбола. Идва от една група младежи, които мислят, че трябва да вземат властта. Пожелавам успех на клубовете. Знаете от кой са платени феновете, имате разузнавачи“, посочи Михайлов, цитиран от gong.bg.

Окончателно: Бербатов не е президент на БФС

„Ние сме избрани за четири години преди половин година. Това, че дойдоха толкова много хора за редовен конгрес, който не е изборен, а интересът е по-малък, е показателно. Надявам се да изкараме още три години и половина без да сме в отбранителна позиция, тъй като няма причина за това“, подчерта той.

„Покрай вписванията и отписвания станах полуюрист. Днешният конгрес ме легитимира. Съдът и Изпълкомът също ме легитимират и ми дават увереност. Приходите от глоби растат заради феновете. Не са завишени цените, а провиненията са повече“, заяви Михайлов.

Хората от ФИФА и УЕФА броиха бюлетини – няма такава демокрация. Два клуба имат еднотипни жалби, но ние ще се съобразим със законите. Аз съм вписан от 2005 година, имам кворум и няма никакъв проблем с управлението на футболния съюз“, подчерта още той.

По думите му най-бавно е минало гласуването за 64-те клуба. „Всичко е разгледано. Тези клубове, които бяха изключени, в бъдеще могат да кандидатстват да бъдат членове. В Изпълкома беше споменато всичко, няма личен мотив в изключването. Те не могат да се жалят на друго място освен пред Изпълкома. Конгресът реши да не ги върне, защото са нарушили закона – следователно има санкции. Много от тях не са били на предишния конгрес, те са новосъздадени“, обясни шефът на БФС.

„Казах на делегатите 60 опорни точки, винаги съм знаел, че работя правилно, по законите, това го знаят и делегатите. След толкова хвърлена помия по мен и футболния съюз, аз съм щастлив и спокоен човек с това, което върша“, завърши Михайлов.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама