Директни полети между България и САЩ се очакват още това лято

12:01, 21 май 22 25 2316 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Първите директни полети между България и САЩ се очакват още това лято. Това обяви американският посланик у нас Херо Мустафа.

„Толкова много неща обичам по отношение на България. За мен е чест и привилегия да бъда посланик тук. Обичам българския народ, гостоприемството, силата на българите. Обичам природата. И много силно се вълнувам, че това лято ще имаме първите директни полети между САЩ и България от 23 години насам - първите директни полети“, заяви тя в интервю за Нова телевизия.

По думите ѝ това е страхотна новина, защото все повече американци ще могат да опознаят България.

В момента няма авиокомпания, която да предлага директни полети от София до САЩ. Последният директен полет на „Балкан”, която летеше до Ню Йорк, бе през 1999 г. Тогава Федералната агенция по авиацията (FAA) забрани на наши превозвачи да летят до щатски летища, но през 2008 г. тази забрана бе отменена.

В началото на годината Летище „София“ получи разрешение за изпълняване на директни полети до САЩ. Българската авиокомпания „Гъливеър“ има намерение да развива полети до САЩ и вече има разрешение за кацане в Ню Йорк.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама