Борисов бяга от нови избори - не искал да става заложник и да управлява „обран бостан“

13:42, 21 май 22 / Политика 25 1795 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов за пореден път даде знак, че не иска нови избори и партията му няма да инициира вот на недоверие срещу кабинета. Причината – за краткото си време във властта, новите управляващи превърнали  държавата в „обран бостан“.

Борисов обвини управляващите, че не се справят с ценовата криза, а мерките им  залагат капан за следващите години.. „Инфлацията расте като великденски козунак. Нашите три правителства държаха инфлация между 0% и 3%. Сега ще махнат ДДС, но мога да се обзаложа, че цената на хляба няма да се промени, защото за житото - нафтата поскъпна, торовете, химикалите. С всяка мярка сега на правителството се увеличава инфлацията. Ще обеднеем жестоко“, коментира Борисов по време на среща със симпатизанти в Шумен.

„И викате „оставка“ и ГЕРБ да се връща на този обран бостан в момента. Искате да ме направите заложник. Управляващите ви лъжат безсрамно и правят невъзможно връщането на нормалния живот, който имаше при нас. И да ме бутате за вот на недоверие и да правим нови избори - не участвам“, обърна се лидерът на ГЕРБ към симпатизантите.

И все пак Борисов не отрича, че предсрочни избори се задават. „Въпреки нашето запъване за избори, виждаме, че те идват“, коментира той. По-рано днес вицепремиерът Асен Василев също заговори за предсрочен вот и не изключи възможността такива да се проведат догодина.

„Тази година няма да има предсрочни избори, за догодина не е ясно“

А Борисов хем уж не иска избори, хем не спира с критиките към властта. „Вече 1 година ГЕРБ ги няма. Каква е борбата с корупцията? За 1 година какво разкриха, какво видяха?“, коментира Борисов.

Лидерът на ГЕРБ не пропусна да коментира темата и за Северна Македония и искания от Кирил Петков КСНС. „Тази ярост и злоба идва от паника, която усещат. Жегата, която усещат, не от нас - от народа. И понеже са поели ангажименти, които не могат да изпълнят, се чудят как да се скрият зад Радев или не знам къде. Страшна еуфория - много добри били служебните министри“, коментира Борисов като за пореден път демонстрира, че в спора между премиер и президент е на страната на Радев.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 2
1 Анонимен 10:17, 22 май 22

.

2 Анонимен 10:19, 22 май 22

Котешки каваци

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама