Български писатели по спирките в Силистра

11:54, 23 май 22 25 2227 Шрифт:
Цветилена Симеонова Автор: Цветилена Симеонова

В навечерието на най-българския празник, 24 май, община Силистра изненада своите граждани със своя благороден жест. За него съобщи във Facebook Марин Минев от АРТ Силистра.

Спирки на градския транспорт са илюстрирани със снимка на български писатели и поети и части от техни произведения. Сред тях са Иван Вазов, Никола Вапцаров и др.

„Живеем в едно много объркано време, често бъркаме посоката, ориентирите. Бъркаме лошите с добрите и обратното. Завладя ни най-страшната болест на времето – бездуховността. Не се чете толкова. Виждам едно обезчовечаване, едно озверяване. Не вярват в нищо хората. На тоя фон размисли тия автоспирки са едни островчета на духовността. Дано нашите съграждани оценят това и бъдат взискателни към себе си като запазят тези автоспирки непокътнати за радост на нас и гостите на града ни“, пише Минев.

В социалните мрежи силистренци приветстват патриотичната инициатива. „Поздравления за прекрасната идея! Боже, опази ги от безумните юроде“, „Хубав начин за промяна, която трябва да се пази“, пишат потребители.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама