До 31 градуса в сряда

07:00, 25 май 22 25 1263 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Ще е преобладава слънчево време. Около и след обяд над западната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и главно в планинските райони ще има краткотрайни валежи. Ще духа слаб вятър, от юг-югоизток, в Северозападна България – от североизток. Максималните температури ще са между 26° и 31°, по-ниски в източните райони, в София - около 29°.

По Черноморието времето ще е предимно слънчево. Ще духа до умерен югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха: 18°-20°. Температурата на морската вода е 15°-19°. Вълнението на морето ще бъде около 2 бала.

Над планините преди обяд ще преобладава слънчево време, след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи, на места с гръмотевици. Ще духа предимно умерен запад-северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 21°, на 2000 метра - около 15°.

В четвъртък и петък ще преобладава слънчево време. След обяд ще се развива купеста облачност, на места ще има и краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Вятърът ще е от западната четвърт, в Северна България по-често умерен. Дневните тeмператури в по-голямата част от страната ще са около и над 30°, показва прогнозата на НИМХ. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама