Погребален агент взимал 1000 лв. за фалшива кремация

15:08, 25 май 22 25 2184 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Погребален агент е прибирал по 1000 лв., за да извърши кремация, но впоследствие нерегламентирано е заравял тленните останки. Това стана ясно от брифинг на говорителката на Софийската градска прокуратура Десислава Петрова, съобщи „Сега“.

Полицията в София разследва незаконни погребения на възрастни хора, след като в плитък гроб близо до село Клисура край Банкя са открити седем тела на възрастни мъже и жени, предаде БНР.

Установена е самоличността на едно от лицата – мъж починал в болнично заведение. Разследващите са успели да се свържат с неговите роднини, които са заяви, че са заплатили на обвиняемия 1000 лв, за да бъде кремирано тялото на починалия. По-късно са получили и урна с прах, без да знаят, че това не е техният баща.

По случая е задържан 51- годишен мъж, служител на погребална агенция в столицата. С решение на прокуратурата остава в ареста за 72 часа, съобщи МВР. Задържаният не се признава за виновен и твърди, че е станала грешка. 

Комисар Стойно Цветков, началник на отдел „Разследване“ към СДВР заяви, че има информация, че нерегламентирано погребаните хора са повече. С категорична бройка той не се ангажира, но допусна възможността да са около 50. Създадена е организация за допълнително разравяне на местността край Клисура, където има гробищен парк, но той не е действащ. 

От прокуратурата определиха случая като прецедент. Държавното обвинение ще иска обвиненият мъж да остане за постоянно в ареста. Извършени са претърсвания и са иззети документи от офис на траурната агенция.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама