Уикендът идва с дъжд и градушки

07:00, 28 май 22 25 1541 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Днес още преди обяд над Западна България, а след обяд и над централната част от страната ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици. Ще има и градушки. Преди обяд ще духа до умерен югозападен вятър, който след обяд в северозападната половина от страната ще се ориентира от северозапад и ще се усили.

Оранжев код за проливни дъждове и  гръмотевични бури е в сила за 5 области в страната – Враца, Плевен, Ловеч, Габрово и Софийска област. Жълт код за опасно време е обявен в 7 области – Видин, Монтана, София-град, Перник, Кюстендил, Велико Търново и Русе.

Ще бъде все още топло с максимални температури между 28° и 33°, но след обяд от северозапад ще започнат да се понижават. През нощта срещу неделя в северозападната половина от страната явленията ще са интензивни.
   
Над Черноморието ще преобладава слънчево време. Ще духа до умерен вятър от юг-югоизток. Максимални температури на въздуха: 21°-26°. Температурата на морската вода е 13°-19°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала, според прогнозата на НИМХ.
   
Над планините още преди обяд ще започне да се развива купесто-дъждовна облачност. След обяд на много места в масивите от Западна и Централна България ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Ще духа до умерен, по билата - силен югозападен вятър, който след пладне ще се ориентира от северозапад и ще се усили. Максимална температура на височина 1200 метра около 21°, на 2000 метра около 13°.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама