Ивет Горанова донесе сребро за България

16:24, 28 май 22 / Спорт 25 1690 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Олимпийската шампионка Ивет Горанова спечели сребърен медал в категория до 55 кг „кумите“ на 57-о Европейско първенство по олимпийско карате за мъже и жени в Газиантеп (Турция), съобщи gong.bg.

Ивет Горанова ще играе за злато на европейското по карате

Българката, която постигна четири победи по пътя си до спора за титлата, загуби на финала от олимпийската вицешампионка Анжелика Терлюга от Украйна с 3:11.

Ивет Горанова е спортист №1 на България за 2021 г.

Горанова победи Терлюга на финала на олимпийските игри в Токио 2020 с 5:1 и спечели златния медал. Това е шести медал от голямо първенство в кариерата на 22-годишната Горанова. Тя има два бронза от Световното първенство - Дубай (ОАЕ) 2021-а и Мадрид (Испания) 2018 година. Българката е завоювала още титла от Европейските игри в Минск 2019, бронз от Европейското първенство в Гуадалахара 2019, но най-голямото ѝ постижение е олимпийската титла от Токио през август миналата година.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама