Мощни бури и градушки удариха Мадан, Златоград и Девин

18:37, 28 май 22 25 2472 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Мощни бури и градушки удариха много части на България днес, като най-тежки са пораженията в районите на Мадан, Златоград, Неделино и Девин. Интензивният валеж е продължил около 10 минути. В някои райони ледените късове достигнаха огромни размери като изпочупиха и покриви, пише „Сега“.

Във видео, публикувано от Meteo Balkans, се виждат и щетите от бурята и градушката в Златоград - улиците са побелели от лед и са затрупани с поне 20 см. ледена покривка. Наред със земеделската продукция, леденият валеж е поразил алеите с цветя в града. Там има наводнени помещения, отнесени скатове и паднали дървета. Бурният дъжд, придружен с градушка е наводнил и улици, офиси и заведения в Девин.

Уикендът идва с дъжд и градушки

В петте области – София област, Враца, Плевен, Ловеч и Габрово, е в сила оранжев код за опасно време. По тези места се очакват краткотрайни интензивни валежи, гръмотевични бури и градушки, които да започнат в следобедните часове и през нощта срещу неделя. Очакваните локални количества валеж са до 40-50 мм.

За Кюстендилска област, Пернишка област, София-град, Видин, Монтана, Велико Търново и Русе е обявен жълт код за потенциално опасно време. Там също с напредването на деня и през нощта срещу неделя се очакват краткотрайни интензивни валежи, гръмотевични бури и градушки. Локалните количества валеж ще са до 25-35 мм.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама