Непалски самолет изчезна с 22 души на борда

12:44, 29 май 22 / Свят 25 2269 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Самолет на частна авиокомпания в Непал изчезна с 22 души на борда, предаде „Ройтерс“. 

Самолетът извършвал полет от туристическото градче Покхара, на около 20 километра северозападно от столицата Катманду, до планинското селище Джомсом – на около 80 километра в северозападна посока.

Самолетът е на авикомпания „Тара еър“, която използва главно канадски машини „Туин Отър“. Полетът е трябвало да трае 15 минути. Контактът с екипажа е бил изгубен малко след излитането. 

На борда е имало трима членове на екипажа и 19 пътници. По информация на местни медии със самолета са пътували 13 непалци, четирима индийци и двама германци, пише bTV. 

В района от няколко дни вали, но полетите са се извършвали по разписание. Самолетите, които летят по този маршрут, преминават между планински вериги и се приземяват в долина. Районът е популярен среда чуждестранни пешеходни туристи, които се движат по планинските пътеки, както и за поклонници от Индия и Непал, които посещават почитания храм Муктинат.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама