УЕФА вини „хиляди фенове с фалшиви билети“ за забавянето на финала на Шампионската лига

14:11, 29 май 22 / Спорт 25 1529 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

УЕФА обвини „хиляди фенове с фалшиви билети“ за закъснението на началото на финалния мач в Шампионска лига на „Стад дьо Франс“. „Реал“ (Мадрид) спечели 14-ия си трофей след победа с 1:0 над „Ливърпул“, но мачът бе помрачен от грозни сцени извън стадиона.

„Реал“ (Мадрид) триумфира за 14 път в Шампионската лига

Срещата започна с близо 40-минутно закъснение, тъй като според организаторите твърде много хора с фалшиви билети са предизвикали струпвания на контролните пунктове. Полицията дори използва сълзотворен газ срещу феновете, които твърдят, че това действие не е било предизвикано по никакъв начин.

От „Ливърпул“ поискаха официално разследване на инцидентите извън стадиона. „Ние сме изключително разочаровани от проблемите с влизането на стадиона и нарушаването на периметъра за сигурност, пред който се сблъскаха феновете на Ливърпул тази вечер на Стад дьо Франс“, казаха от клуба. „Това е най-великият мач в европейския футбол и такива сцени са неприемливи. Официално поискахме разследване на причините за тези проблеми“, заявиха от „Ливърпул“.

УЕФА проявява съчувствие към засегнатите от тези събития и ще преразгледа тези въпроси спешно заедно с френската полиция и власти, както и с Френската футболна федерация“, заявиха от УЕФА.

Първоначално властите на стадиона оправдаха забавеното начало на мача  с „късното пристигане“ на феновете за събитието. Според присъстващи на мача, включително журналисти от Скай Спортс, причина за хаоса е лоша организация от домакините. „Феновете се редят на опашка повече от два часа навън. Има безброй свидетели, че хаосът е заради ужасна организация“, пише Скай Спортс, цитиран от БТА.

В медиите се появи информация и че феновете на „Ливърпул“ не просто са имали проблеми с влизането, а някои от тях са се опитали да нахлуят вътре без билети. В суматохата единици успели да се промъкнат на трибуните и се наложило да бъдат издирвани и връщани със сила. Други трябвало да бъдат отблъсквани с полицейски палки, пише „Сега“.

Това бе 9-ият голям финал или полуфинал на най-големия френски стадион и за първи път се случи такова закъснение.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама