Гешев се обяви за последна преграда между граждани и престъпност

10:53, 04 юни 22 25 1315 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Ние сме една от последните институции, които са стабилни в момента в страната. Ние сме последната преграда между българските граждани и престъпността – една от малките прегради, които останаха и въобще пред беззаконието. Независимо от коя страна идва това беззаконие. Това заяви главният прокурор Иван Гешев на Общото събрание на следователите за избор на членове на Висшия съдебен съвет. Право на участие в него имат 435 следователи, като 396 от тях са заявили електронно гласуване.

„Нашата работа е, отстоявайки независимостта си, да защитим правата на всеки един български гражданин, защото без независими магистрати няма правосъдие, а без правосъдие няма и държава. Мисля, че се справяме много добре“, добави Гешев.

Гешев прати и държавния бюджет на Конституционния съд

Главният прокурор добави, че доскоро е смятал думи като върховенство на правото, правова държава и разделение на властите за общоприети клишета, които трябва да се кажат в определен момент на определено събитие.

Но е много интересно как в последните две години разбираш, че това са едни реални ценности, върху които се гради съвременната ни държава. Това е един от стълбовете, който ние, като магистрати, трябва да защитаваме“, добави той, цитиран от bTV.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама