България спря самолета на Лавров

20:56, 05 юни 22 25 2426 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

България отказа да предостави въздушен коридор за руски правителствен самолет. Това съобщи руският посланик в София Елеонора Митрофанова пред ТАСС.

„Мога да потвърдя, че българските власти не разрешиха на самолет на руския министър на външните работи Сергей Лавров да прелети. Той трябваше да отиде в Сърбия, летейки през въздушното пространство на България“, каза Митрофанова.

По-рано сръбският вестник „Вечерне новости", позовавайки се на собствен източник, съобщи, че България е затворила въздушното си пространство за самолета на руския външен министър Сергей Лавров, същото сториха Северна Македония и Черна гора.

Така, по негова информация, посещението на министъра в Сърбия, насрочено за 6-7 юни, се „оказало голям въпрос”, „но официалният Белград не е виновен за това”.

От администрацията на сръбския държавен глава Александър Вучич в момента не коментират ситуацията. Президентската пресслужба съобщи в неделя, че руският посланик в Белград Александър Боцан-Харченко ще се срещне с него преди обед в понеделник.

В петък говорителката на руското МВнР Мария Захарова информира, че ръководителят на руското външно министерство ще посети Сърбия на 6-7 юни, по време на което ще има срещи с президента на страната, преговори с външния министър и с председател на Скупщината, припомня БГНЕС.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама