Гръмотевични бури и градушки в сряда

07:05, 08 юни 22 25 1806 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Времето ще бъде предимно слънчево, но няма да липсват и валежи. Около и след обяд отново ще се развива купесто-дъждовна облачност, на много места ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, гръмотевични бури и градушки. На отделни места в Югозападна България количествата ще са значителни. Ще продължи да духа до умерен вятър от изток-североизток.

Максималните температури ще бъдат между 24° и 29°, в София около 26°.

Жълт код за интензивни валежи, придружени с гръмотевични бури и градушки, е обявен за 8 области в страната. Това са Видин, Монтана, Враца, София обл., София - град, Перник, Кюстендил и Благоевград.  

Над Черноморието преди обяд облачността ще е значителна и на отделни места все още ще превалява дъжд. След обяд облачността ще се разкъса до предимно слънчево. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 22° и 25°, каквато е и температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и ще има краткотрайни валежи от дъжд с гръмотевични бури и градушки. На места в масивите от Югозападна България количествата ще са значителни. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 18°, на 2000 метра - около 11°.                 

През следващите два дни в неустойчива въздушна маса ще бъде с развитие на мощна купесто-дъждовна облачност, гръмотевична дейност и валежи. В четвъртък преди обяд ще има и слънчеви часове, но от югозапад валежите ще се усилят. По преминаващ южно от страната средиземноморски циклон в петък ще има значителни валежи, гръмотевични бури и градушки. По-голяма е вероятността за интензивни явления, главно в югозападната половина от страната. Очакват се значителни количества валеж, в отделни райони надхвърлящи 50 мм. В четвъртък вятърът ще се ориентира от югоизток, в източните райони до умерен. Температурите ще останат без съществена промяна, максималните ще са предимно между 24° и 29°. В петък, с предимно облачно време, дневните температури в по-голямата част от страната ще останат под 25°, сочи прогнозата на НИМХ. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама