Трифонов за РМС: С омразата си към нас изгаряте себе си

08:11, 08 юни 22 / Политика 25 1355 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Стана ясно кой е подпалвачът на българския културен дом „Иван Михайлов” в Битоля. Това е 34-годишен мъж, певец, на име Ламбе Алабаковски. Той е направил самопризнание за извършеното престъпление.

„Същевременно потребители на социалните мрежи в Северна Македония започнаха да публикуват снимка на въпросния Ламбе, придружена с текст: „И jас cyм Ламбе Алабаковски! Је ѕuіѕ Lambe Alabakovski! Сите сме Ламбе, стоп за фашизмот”, съобщи лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов във Facebook.

Подпалвачът на българския културен дом в Битоля си призна

„Сега. От цялата тази гнусна история, северномакедонците, ако са умни, все пак могат да си извлекат сериозна поука. Ще ви кажа каква е тя.

В ранната сутрин на 4 юни Ламбе отива пред българския културен дом „Иван Михайлов”, изсипва туба със запалителна течност и запалва течността. Огънят лумва толкова бързо, че застига подпалвачът Ламбе. Според медиите в Северна Македония той има изгаряния по ръцете.

Каква е поуката ли, драги ми съседи от Северна Македония? Поуката е, че с омразата си към нас изгаряте себе си“, посочи той.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама