Дъждът продължава

07:00, 11 юни 22 25 1330 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Времето ще остане динамично. Атмосферното налягане ще се повишава, но ще остане по-ниско от средното за месеца. Над много райони в цялата страна ще продължи да се развива мощна купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, временно интензивни валежи, придружени с гръмотевични бури. На места количествата ще са значителни и има условия за градушки.

Жълт и оранжев код е в сила за територията на цялата страна. 

Вечерта валежите ще отслабват. Ще духа слаб в източните райони до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са между 20° и 25 °, в София - около 21°.

Над Черноморието ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. На много места ще има краткотрайни интензивни валежи, в отделни райони придружени с гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от източната четвърт. Максималните температури ще са 20°-23°, близки до температурата на морската. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност. Ще има значителни валежи с гръмотевични бури. Ще духа умерен до силен вятър с източна компонента. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 14°, на 2000 метра - около 9°.

И в неделя ще има гръмотевични бури, значителни по количество валежи, на места и градушки. Вероятността за интензивни явления е голяма за много райони в Северна и Източна България. Вятърът в Източна България временно ще се усили, ще е от север-североизток, в западната половина от страната ще остане слаб до умерен, от север-северозапад. Температурите ще се повишат с градус-два.

В началото на следващата седмица остава с повишена вероятност за превалявания, но вече на по-малко места в страната и по-малко като количество; все пак на отделни места все още са възможни временно по-интензивни валежи. Ще има и слънчеви часове, главно преди обяд. Вятърът ще остане от северната четвърт, слаб до умерен. Температурите ще са с още два-три градуса по-високи, според прогнозата на НИМХ.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама