Петков с видеообръщение към депутатите

16:33, 10 юни 22 / Политика 25 2114 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Актуализирането на бюджета и подкрепа за правителство на малцинството са целта на срещите на министър-председателя Кирил Петков с народни представители от българския парламент. Това обяви премиерът в специално видео обръщение, съобщиха от правителствената служба.

Петков заяви открито намерението си и през следващите дни да продължи да води явно и почтено разговори с депутати, запознавайки ги в детайли с тежката ситуация в страната. Премиерът декларира още готовност за избори, ако такава е истинската воля на българския избирател. „Не ни е страх от избори“, категоричен е Петков. Министър-председателят, обаче, се фокусира върху диалога в интерес на българските граждани.

Кирил Петков се опитал да убеди депутат от ИТН да се отцепи

Той благодари на „Демократична България“ и БСП, че са застанали плътно зад стратегията на правителството. „Аз също вярвам, че има хора с висок морал в този парламент, които ще изберат България пред своя партиен лидер. Особено ако партийният лидер е бивш певец, който най-безотговорно решава да хвърля риск върху това правителство само заради личното си его“, заяви Петков.

В своето обръщение премиерът дава изключително сериозни аргументи в подкрепа на актуализацията на бюджета, в който са заложени редица социални плащания, както и данъчни облекчени за семействата с деца. Министър-председателят изрази опасенията си, че ако не бъде извършена актуализацията, пенсионери ще останат под прага на бедността заради инфлацията, а за бизнеса няма да има помощи за ток.

Петков акцентира също върху ключови законопроекти и дейности, които изискват непрекъснатата работа на Народното събрание и на правителството. Той заяви, че до края на годината следва да бъдат приети редица закони, без които средствата по Плана за възстановяване и устойчивост не могат да дойдат.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама