Враца обяви частично бедствено положение заради пороите

16:55, 11 юни 22 25 1943 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Проходът „Петрохан в Стара планина, който свързва Монтана, Видин и Берковица със София, е затворен за движение от 7:30 часа тази сутрин, съобщи за БТА дежурният в Областното пътно управление в Монтана.

През нощта в планината е валял проливен дъжд и е духал силен вятър. На 59-и километър на прохода в участъка Бързия-Гинци река Бързийска прелива през водосток, който е запушен с камъни и дървета и се излива през моста, като вече е разрушена и част от пътната настилка.

На място са представители на областно пътно управление, както и служители от пътноподдържащата фирма. В момента се работи по разчистване на трасето, така че да се спре преливането на реката. Трафикът е ограничен, като се пропускат само идващите от София посока Монтана, а тези, които пътуват към София се отбиват от „Пътна полиция“, пише bTV. 

За пътуване може да бъдат използвани обходни маршрути, основният от които е пътят София-Ботевград-Враца-Монтана-Видин, уточниха от Областното пътно управление в Монтана.

Агенция „Пътна инфраструктура“ съобщи, че поради паднали камъни на пътя І-8 Костенец - Белово движението трябва да става с повишено внимание. Камъните са между 153-ти и 154-ти километър. Участъкът е сигнализиран с временна сигнализация.

Враца обяви частично бедствено положение заради пороите

Във Враца също вали интензивен дъжд от вчера, основни булеварди в града са под вода. В по-ниските части на пътните платна се събира вода и шахтите не могат да я поемат. По улиците на града има закъсали автомобили, няма пострадали хора. Някои от основните подлези са блокирани и през тях движението е невъзможно. Кметът на Враца Калин Каменов обяви частично бедствено положение в града и кв. Бистрец.

През изминалата нощ във Враца са се изсипали 51 литра на квадратен метър дъжд.

Нинова: Язовирите не са пълни и няма опасност за населението

Междувременно вицепремиерът и министър на икономиката Корнелия Нинова събра представители на институциите за мерките, предприети във връзка с обилните валежи в страната. По думите ѝ метереологичната обстановка се следи постоянно. Проведени са разговори и са дадени указания на областните управители и кметовете. Главна дирекция Пожарна безопасност и защита на населението е включена в подпомагане на хората в засегнатите райони и нейни екипи извършват отводнителни дейности. Напоителни системи, Земинвест, Министерството на околната среда и водите, Държавната агенция по метрология и технически надзор и Държавното предприятие по управление и стопанисване на язовирите докладваха, че упражняват постоянно наблюдение на язовирите. Те не са пълни и към настощия момент няма опасност за населението. Искам пълна координация между отделните звена, да се моблизиритате и да вземете всички превантивни мерки, за да гарантирате сигурността на хората по места, заяви министър Нинова на съвещанието, цитирана от пресцентъра на БСП.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама