Петков и Василев разменят постовете си?

12:50, 13 юни 22 / Политика 25 1895 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Кирил Петков и Асен Василев да си разменят постовете в правителството - тази хипотеза не беше изключена от говорителя на правителството Лена Бориславова в интервю по Нова телевизия.

На въпрос дали е възможна ротация, в която Асен Василев да стане министър-председател, а Петков финансов министър, началникът на премиерския кабинет заяви: „Не я изключвам, но не сме я обсъждали.“ Бориславова добави, че „Продължаваме промяната“ застава твърдо зад личността на Кирил Петков като премиер, защото може с воля да не позволи източване на държавни пари и корупционни сделки“.

 

За подобна рокада говори и депутатът от БСП Румен Гечев след заседанието на Националния съвет на БСП. Той заяви, че е бил обсъден и вариант за ново правителство в рамките на това Народно събрание. „Не мога да кажа дали решението е правителство без Кирил Петков премиер и Асен Василев финансов министър. Но не изключваме друго правителство с настоящия мандат“, каза Гечев снощи, цитиран от „Сега“.

В интервюто си Бориславова заяви също така, че „г-н Кирил Петков е най-диалогичният човек, който може или по-скоро може до скоро да споява тази коалиция“, с което контрира думите на Слави Трифонов, че премиерът се държи авторитарно с коалиционните си партньори.

В отговор на друг въпрос добави, че е възможно обсъждането на друга кандидатура със сходни качества.

ЗА ПОЛЕТА ДО СОЛУН

„Когато жълтата медия се активизира, е доказателство, че има шанс исканата промяна да се случи, каза тя и увери, че и тя, и премиерът получават пълна подкрепа от близките си. Добави, че не е получавала предупреждения за възможни подобни атаки, защото създателите на тези компромати са били наясно, че нямат какво да предложат.

След като стана ясно, че премиерът Петков и Лена Бориславова са летели до Солун с правителствения „Еърбъс“, макар с автомобил до гръцкия град пътят да е три часа, от Министерски съвет разпространиха обяснение:

„На 10 юни 2022 г. премиерът Кирил Петков участва в Солун във вечерята на високо равнище на Процеса на сътрудничество в Югоизточна Европа (ПСЮИЕ). Подобряването на връзките между страните от региона, облекчаване на транспортната и гранична инфраструктура са били сред темите на разговор. Най-важно обаче е доверието между страните, на фона на бушуващата война на изток от нас, е било общото мнение на лидерите.

Самата Бориславова заяви, че пътуването е било работно, а е използван големият правителствен самолет, защото по това време по-малкият бил ангажиран с президента Румен Радев. "Да, можеше да стигнем до там с кола, но трябваше да пътуваме 6 часа, когато държавата е в тежка криза и времето може да се използва за нещо друго“, посочи Бориславова.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама