Отстраниха двама национали от отбора на България за Световното по плуване

15:31, 14 юни 22 / Спорт 25 1351 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Двама от най-добрите ни плувци - Калоян Левтеров и Йосиф Миладинов, отпаднаха от състава на националния отбор за Световното първенство в Будапеща. Това разкри председателят на федерацията Георги Аврамчев по време на пресконференция в Пресклуб „България“. Причината била заради непрофесионално отношение към спортно-техническия процес. 

Калоян Левтеров преди десетина дни, празнувайки абитуриентския си бал, си е срязал ръката на някакво стъкло. Има забрана да плува 20 дни. И по тази причина Световното първенство „отлита“. За мен това е непрофесионално отношение и на него, и на неговия треньор. Разбираме, че абитуриентският бал е веднъж в живота, но спортистите трябва да могат да правят преценка“, посочи Аврамчев, цитиран от БГНЕС. 

Йосиф Миладинов с пет медала в Швейцария

При Йосиф Миладинов причините били подобни. „След като изкара тежко COVID-19 и участие на Световното първенство в Абу Даби, той си вдигна нослето. Треньорът му заяви, че не се готови за първенството. Нека да мине Световното и ще направим анализ. Но големият спорт изисква големи жертви. Йосиф има проблеми с килограмите, има проблеми с дисциплината. Родителите му го върнаха в Швейцария, защото тук компанията не му понася. Там върви добре, дано да е готов за Европейското първенство в Рим“, обясни председателят на федерацията.

Националният отбор за Световното първенство ще бъде съставен от Диана Петкова, Габриела Георгиева, Жанет Ангелова, Антъни Иванов, Любомир Епитропов, Калоян Братанов, Йордан Янчев и Дениел Нанков. Петър Мицин също е бил близо до участие, но е преценено, че по-добре да се състезава на Европейското първенство за младежи, за да не се форсира преминаването му при мъжете.

Бюджетът ни бе орязан, надявам се догодина разпределението на парите от Министерството на спорта да бъде по-справедливо. Състезателите ни тренират добре, гледаме напред“, каза още президентът. За мен е непонятно състезателите ни да получават по две и половина минимални заплати. Ако имаме проблеми трябва да редуцираме, но как да например 15 души са покрили норматив, а да отидем 5. Какъв ще е подборът? Важно е отношението. Хора, които са на 8-о място на Олимпиада или на 6-о място на Световно първенство не заслужават това, смята Георги Аврамчев.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама