Кметът на Перник готов на протест заради улични побоища

15:59, 15 юни 22 25 2172 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Кметът на Перник Станислав Владимиров е готов да излезе на протест заради бездействието на полицията срещу продължаващи месеци наред улични побоища в града. Това става ясно от негова позиция, публикувана във Facebook. Владимиров е готов да търси „помощ отвън“, ако местното МВР не може да се справи с проблема.

„Ако органите на реда не се задействат светкавично, не покажат, че са на страната на хората, ще бъда ПРИНУДЕН ДА ИЗЛЯЗА НА ПРОТЕСТ, заедно с перничани, защото ние искаме да живеем в сигурен и спокоен град“, написа той.

През последните няколко дни в града се разиграва драма, в която като главно действащо лице е посочен синът на местен прокурор. Става дума за 18-годишния Васил Михайлов, чийто баща е зам-шефът на окръжната прокуратура Бисер Михайлов.

Побой

Близки на пребития преди няколко дни футболен треньор Румен Андонов твърдят, че той е бил нападнат и удрян от прокурорския син. Инцидентът е станал в центъра на града. Андонов е приет в „Пирогов“ с няколко травми.

В множество изявления пред медиите съпругата му Марияна Николова твърди, че той бил бит от Михайлов-младши, който е шампион по кик-бокс. Според нея младежът се приближил до съпруга ѝ с усмивка, поздравил го и му подал ръка, но след това започнал да го удря. Според нея Михайлов е имал метален бокс на ръката.

След като близките на бития започнаха да говорят пред медиите, Михайлов-младши бе задържан, но за кратко. От прокуратурата пуснаха съобщение, че е започнало разследване. Всички местни прокурори обаче си направиха отвод заради познанството си с бащата на заподозрения. Николова твърди, че младежът е бил освободен с обяснението, че няколко дни по-рано е участвал в друго сбиване и е бил прострелян в крака.

Кракът е бил прострелян и три дни преди това, когато е нападнал съпруга ми, но това не му е попречило да го нападне и да го бие“, заяви Николова пред „Господари на ефира“.

Тя твърди, че има още много пострадали, но никой не смеел да се оплаче от страх, защото бащата бил прокурор. По думите ѝ младият мъж се разхождал с мачете на колана и често влизал в конфликти. „Господари на ефира“ показаха няколко клипчета, в които се вижда как млад мъж напада и бие други. Твърди се, че това е Михайлов-младши, пише Mediapool.

Може да е монтаж

Пред bTV младежът отрече да е удрял Андонов. Той коментира, че версията на футболния треньор била неправдоподобна.

„Уж съм го ударил няколко пъти. Той е можел да избяга от агресора след първия удар. Аз съм с патерица, а и няма да се напрягам заради някакъв си дъртак. Може да не си е върнал парите и някой да го е пребил. Аз не мога да кажа, може да се е спънал“, заяви той.

Михайлов-младши бе попитан дали не заснет как бие хора. Младежът отговори: „Това може да е монтаж, такива неща аз не правя. Не знам дали сте чували за фотошоп, за монтаж, за такива работи. А и то записите в съда не са доказателство“.

Лихварство

Засега бащата Бисер Михайлов не е коментирал. От пернишката прокуратура също не дават детайли за разследването.

Прокурорът Михайлов стана известен по време на първото правителство на ГЕРБ. Тогава той бе арестуван по подозрения в лихварство. Обвинения обаче не бяха доказани. Няколко години по-късно той бе възстановен на длъжност от Висшия съдебен съвет.

Младежът е задържан

По-късно плицията задържа за до 24 часа Васил Михайлов. Той е хванат по време на акция, в която участват Националната полиция, ОДМВР - Перник и служители на ГД „Жандармерия, специални операции и борба с тероризма“, съобщиха от софийската прокуратура.

МВР: На младежа има образувани три досъдебни производства

От МВР съобщиха, че на младежа са образувани три досъдебни производства за различни престъпления. На 12 май той е нанесъл побой на 24-годишен перничанин. На 29 май според данни до момента в пернишки ресторант, след възникнал побой, младежът е причинил средна телесна повреда на 51-годишен перничанин. На помощ на пострадалия се притекъл негов приятел, който е произвел изстрел с въздушен пистолет, ранявайки 18-годишния в крака. При действията на място било установено, че младежът е държал нож в ръката си, съобщиха от МВР.

Последното престъпление е за побоя над Румен Андонов. Той е бил приет в лечебно заведение с двустранно счупена челюст. Младежът е задържан за кратко и освободен по медицински причини.

Заради множество постъпили сигнали за престъпления от днес стартира специализирана полицейска операция на територията на Перник. Целта на засиленото полицейско присъствие е установяване, задържане и профилактика на лица от активния криминален контингент, набиране на информация за подготвяни или извършени престъпления от общ характер или нарушения на обществения ред на територията на областния град, както и гарантиране на сигурността на жителите.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама