Топъл и слънчев четвъртък

07:00, 16 юни 22 25 1229 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Времето ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове в Горнотракийската низина ще има ниска облачност или намалена видимост. След обяд ще се развие купеста облачност, по-значителна над планините, където на отделни места ще превали краткотраен дъжд. В Югоизточна България ще духа слаб източен вятър. Максималните температури ще бъдат между 25° и 30°, в София около 25°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб изток-югоизточен вятър. Максимални температури: 24°-26°. Температурата на морската вода е 21-22°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. 

Над планините ще бъде предимно слънчево, след обяд с купеста облачност. На отделни места ще превали краткотраен дъжд. Възможно е и да прегърми. Ще духа слаб изток-североизточен вятър, по най-високите върхове до умерен от северозапад. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 18°, на 2000 метра - около 11°.                        

В петък сутринта ще е предимно слънчево. След обяд над западната половина от страната ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. През нощта срещу събота явления ще има главно в Северна България. В събота краткотрайни валежи и гръмотевици ще има на много места из страната. Има повишена вероятност на отделни места да бъдат интензивни, възможни са и градушки. В петък вятърът ще се ориентира от северозапад и ще се усили до умерен, в събота ще стане североизточен. Постепенно ще отслабне, най-късно в източните райони. Температурите ще се понижат с 3-4 градуса, сочи прогнозата на НИМХ. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама