Убит и ранени при стрелба в църква в Алабама

11:50, 17 юни 22 / Свят 25 1413 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Един човек е убит, още двама са ранени при стрелба в църква в американския щат Алабама, съобщи АП, като се позовава на полицията. Заподозреният за стрелбата е задържан. 

Полицията съобщи, че стрелбата е станала в епископалната църква „Сейнт Стивънс“ във Веставия Хилс, предградие на Бирмингам. В изявление на властите се казва, че са получили обаждане, в което се съобщава за действащ стрелец в църквата, и са се втурнали към мястото на инцидента.

Полицията е потвърдила, че няколко души са били простреляни. В изявлението се казва, че има задържан заподозрян, но не се идентифицира лицето, нито се посочват подробности за случилото се, уточнява БТА. 

На мястото на инцидента са пристигнали и много екипи на спешна помощ.

„Поход за нашия живот“: Десетки хиляди в САЩ поискаха по-строги закони за оръжията

Това е поредният инцидент с огнестрелно оръжие в Съединените щати. Деветнадесет деца и двама възрастни бяха убити при стрелбата на 24 май в начално училище в Ювалди, Тексас. Малко преди това десет души загинаха при атака в Бъфало, Ню Йорк и това поднови призивите за действие по контрола на оръжията в САЩ. Именно затова президентът на САЩ Джо Байдън отново поиска от Конгреса да гласува по-строги закони за притежанието на оръжия. Въпреки това шансовете за правна промяна вероятно ще бъдат блокирани от републиканците. Миналата седмица десетки хиляди излязоха на протест по улиците на Америка в подкрепа на предложението на Байдън. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 FloydMEF 13:05, 12 юли 22

Проводится конкурс цифровой нефтегазовой отрасли.
Участвуют граждане от 18 до 30 лет, в соответствии с программой
«Цифровая экономика Российской Федерации».
Участники проекта получают доступ ко всей библиотеки нефтегазовой промышленности.

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама