„Демократична България“ с идея как да се свалят цените на горивата

14:28, 17 юни 22 / Политика 25 1647 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

„Демократична България“ предлага законопроект, който би намалил цените на горивата заради повишаване на конкуренцията. Това обяви депутатът от обединението Мартин Димитров. Новите текстове предвиждат всеки, който има склад с горива, да декларира пред митниците до 19.00 часа всеки ден свободните пазарни капацитети. На следващия ден сутринта митниците пък да съобщават тези данни.

Мартин Димитров посочи, че така ще се повишат прозрачността, конкуренцията и вноса, което ще доведе до спад на цените. Депутатът заяви, че вече под законопроекта има над 120 подписа от народни представители от различни парламентарни групи и изрази надежда, че има шанс той да се приеме.

Като други стъпки за поевтиняване на горивата от ДБ посочват смяна на състава на Комисията за защита на конкуренцията, смяна на представителя на държавата в „Лукойл“ и създаване на комисия в парламента, която да провери работата на бургаската рафинерия.

ГЕРБ: Някой си прибира в джоба по 10 млн. лева дневно

По рано през деня по темата горива говориха и от ГЕРБ. Делян Добрев от партията попита защо те се произвеждат от евтин руски петрол, а се продават, като да са направени от скъп американски. Според него това повишава цените с 1 лв. на литър, от което се събират над 10 млн. лв. на ден. От ГЕРБ се оплакаха, че парламентът все още не е гласувал тяхното предложение да се създаде комисия, която да провери формирането на цените на горивата.

От ДБ посъветваха колегите си от ГЕРБ да насочат въпроса си към КЗК, където изпратят всички данни, които имат, предаде „Дневник“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Малена 15:29, 17 юни 22

По-скоро с идейки на нови далаверки ми се струва. Тия за нещо нормално се съмнявам да мислят ....

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама