Борислав Сандов е с COVID-19

09:20, 18 юни 22 25 1412 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Вицепремиерът по климатичните политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов съобщи, че е диагностициран с Covid-19.

В пост във Facabook той изрази своето съжаление, че това ще му попречи да бъде до премиера Кирил Петков и останалите министри през следващите дни. В коментари под публикацията той уточнява, че е ваксиниран с 3 дози  - два пъти с „Астра Зенека“ и бустерна доза „Пфайзер“.

Петков: Лекичко се обидих от думички като „пазаруване”

Гордея се, че съм част от правителство, начело на което стои Кирил Петков“, написа Сандов след участието на премиера в предаването „Панорама“ по БНТ в петък. Той добавя, че изразените от министър-председателя тези са потвърдили увереността му в него.

208 нови случаи за денонощие

Общо 208 нови случаи на коронавирус са регистрирани у нас за изминалото денонощие. Те са установени при направени 3143 теста, показват данните от Единния информационен портал. Така положителни са 6.6 на сто от изследваните проби.

Общият брой на потвърдените случаи на заразяване с коронавируса у нас от началото на пандемията е 1 167 914. От тях активните случаи към момента са 61 770. Общо 246 болни се лекуват в момента в лечебни заведения. От тях 26 са в интензивни отделения.

Излекуваните за последното денонощие са 1120.

Още четрима болни са починали за последните 24 часа от коронавирус.

366 ваксини са поставени през изминалото денонощие. Така общият брой дози от началото на вксинационната кампания достигна 4 404 787.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама