„И всички депутати без Тошко Йорданов да ми вземете, аз няма да се спра“

18:34, 18 юни 22 / Политика 25 2396 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

 

Няма да спра! Дори всички депутати да ми вземете и само Тошко Йорданов да ми оставите, аз няма да спра! Защото на моя страна е справедливостта и няма какво да губя! Тези думи отправи лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов към Кирил Петков и Асен Василев в изявление във Facebook. Думите му идват на фона на новините за разпад на структурите на партията по места и дезертирането на част от депутатите му в парламента.

Търговията с депутати е унизителна и срамна работа. Показва, че Кирил Петков иска да запази властта си на всяка цена. Не съм преговарял с никого. Коалиция с ГЕРБ и ДПС няма и няма да има. И е невъзможна по принцип. Това няма да промени поведението на някои медии, но истината е най -големият щит, коментира още Трифонов.

Той се обърна към двамата лидери на „Продължаваме промяната“ и отбеляза, че вероятно не го познават добре, защото са били дълго време в чужбина.

За Северна Македония – „Гаранция-Франция“

За пореден път Трифонов нарече премиерът Кирил Петков предател заради позицията му спрямо Северна Македония, обвини го в некадърност и двойнствена политика.

„Френското предложение за стартиране на преговорите със Северна Македония вече е факт. От него стана ясно, че Кирил Петков е водил различна външна политика. И тези малоумни внушения за мафия и корупция са само прикритие на предателството му“, коментира той.

В този документ се говори за българско малцинство, а това е нещо, което ние като българи никога не сме приемали, защото истината е, че в Северна Македония няма българско малцинство, а има българи“, каза Слави Трифонов.

Фразата „Гаранция- Франция“ Слави Трифонов употреби по повод предвижданите гаранции, че ЕС и Франция ще изпълни ангажиментите си по Договора за приятелство и добросъседство, но „после“ т.е. след вдигане на българското вето.

„Длъжен съм да произнеса думите, които мразя да казвам. Аз нали ви казах? Тези малоумни внушения за мафия и корупция са нелепи обяснения за малоумността и неспособността на управляването на Кирил Петков. Как да има мафия, когато нямаш власт? Напускайки властта, напускам възможността да бъда мафиот. Как да се корумпираш, когато няма от къде да вземаш. Кирил Петков остава във властта“, посочи още той.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 14:59, 19 юни 22

Това е ясно ти си пътник направи толкова много злини на хората

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама