Али Ахмети: До края на юни ще намерим решение на спора с България

09:16, 20 юни 22 / Свят 25 1346 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Трябва да демонстрираме смелост за доброто на страната ни. И за нас, и за България е важно този въпрос да има положителен епилог. Това заяви на пресконференция снощи председателят на най-голямата албанска партия в парламента на Република Северна Македония - Демократичния съюз за интеграция (ДСИ), която е коалиционен партньор на СДСМ, Али Ахмети. 

МВнР поиска бързо решение на парламента за Северна Македония

„Смятам, че до края на месеца ще се намери решение на спора с България и ще има епилог в полза на мира, стабилността и бъдещето. Аз не съм от лагера на песимистите“, каза той, цитиран от македонски медии и БТА. 

Ахмети твърди, че ДСИ в поведението си, а и той в комуникацията си с коалиционните си партньори, се води от това, че „сега е моментът и сега трябва да бъде намерено решение“, защото според него и за България е добре проблемите да бъдат решени. 

Френското предложение за РСМ пристигна

По думите му френският президент Еманюел Макрон улеснява процеса по намиране на решение. „Вярвам в бъдещето и затова вярвам и в това, че до края на юни ще бъде намерено решение, защото има и сериозна ангажираност на нашите приятели и съюзници. Вярвам в тяхната решителност и в желанието на Макрон Балканите да бъдат по-сигурно, по-безопасно, по-спокойно място, защото е достатъчно, ако оставим вакуум или отворени и нерешени въпроси или пък протакаме решаването на проблемите, да припламне някоя искра тук“, подчерта още Ахмети.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама