Заради насилие: Уволниха възпитателки в ясла в София

10:34, 20 юни 22 25 1175 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Уволниха три възпитателки в детска ясла в София след потвърдени сигнали за бити деца. За това информираха родители, които са обезпокоени от грижите, които се полагат за децата им в градината, която посещават. Оказва се, че за последните три месеца в 17 ОДЗ „Мечо Пух“ в София това е трети пореден случай на инцидент с дете.

Синини по лицето и ръцете на дете на година и половина - в това състояние взехме сина си от ясла миналия четвъртък“, заяви родителите пред Нова телевизия. Според тях детето им е било удряно и дърпано от възпитател. Има и кадри от въпросната случка, които обаче ни бяха отказани, тъй като достъп до тях имат само полицията и ръководството на детското заведение.

Последният е от 16 юни. „Когато отидох да взема сина си от детска градина, бях посрещнат от медицинската сестра на смяна с думите, че детето ми е захапало четири деца. Попитах какво е провокирало детето да извърши това, защото до момента не е проявявало подобна агресия. Отговориха ми, че е имало конфликт с друго дете. Когато излязохме навън със сина ми, го огледах - видях червeни петна по бузите му и други наранявания. Тогава се свързах с директорката, за да видя записите от камерите в помещението", разказа Атанас Йончев, родител на момченце.

На кадрите, които изгледахме заедно със заместник-кмета, се вижда как детето ни бива влачено за ръката. Когато се опитва да избяга, бива влачен по корем. След това го затварят в помещението, в което раздават храна. Детето ми е травмирано - психически и физически. Физически ще оздравее, но плаче посред нощ, буди се с крясъци“, разказва майката на момченцето.

Други двама родители посочиха, че две други възпитателки също са били уволнени, след проявена агресия срещу децата им.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама