Посланиците на страните от ЕС не обсъдиха ветото за РСМ

09:28, 21 юни 22 / Свят 25 1053 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Заседанието в Люксембург на посланиците на страните от ЕС завърши без да се обсъжда българска позиция за т.нар. френско предложение по ветото върху Северна Македония.

Френското предложение за РСМ пристигна

София не представи своя позиция, като и днес не се очакват решения по въпроса. България е представена в Люксембург от заместник-министъра на външните работи Васил Георгиев.

Снощи посланикът ни в ЕС Румен Александров е информирал колегите си за следващите стъпки на София за разрешаване на спора между България и Северна Македония и започването на преговори за членство със Скопие и Тирана.

ВМРО блокира входа на дома на Кирил Петков

В четвъртък преди началото на срещата на върха лидерите на страните от ЕС ще разговарят с колегите от страните от Западните Балкани. Тогава България отново ще може да представи позицията си.

Председателят на Европейския съвет Шарл Мишел заяви в поканата си до европейските лидери, че „Западните Балкани са важни за ЕС и ЕС е важен за Западните Балкани“. Затова трябва да се даде нова енергия на процеса на разширяване и интеграция на страните от региона, пише БНТ. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама