Мартин Димитров: Президентът иска служебен кабинет

11:51, 21 юни 22 / Политика 25 963 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Той не го казва, но ми се струва, че президентът Румен Радев иска служебен кабинет. Това коментира депутатът от „Демократична България” Мартин Димитров.

По думите му е възможно този служебен кабинет да поднови доставките на газ от Русия, плащането на „Газпром” в рубли и подписването на нов дългосрочен договор.

Димитров смята, че държавният глава се притеснява, че дори да се стигне до съставяне на служебно правителство, има опасност наесен отново да не може да бъде съставен редовен кабинет.

Опозицията бърза, защото не искат да се случат важни неща в държавата

По повод предстоящото тази седмица гласуване на вота на недоверие Димитров каза, че според него ГЕРБ, ДПС, ИТН и „Възраждане” бързат, защото не искат да се случат важни неща в държавата. Той даде пример със смяната на състава на Комисията за защита на конкуренцията. Като друга причина Димитров посочи това, че опозицията не иска да се стигне до подписване на друг дългосрочен договор за доставка на природен газ.

„Цените на горивата могат да бъдат значително по-ниски”, заяви Димитров в ефира на Нова телевизия като обясни, че високата цена в момента се дължи на картел в бранша. Анализът на властта сочел, че това се дължи на проблем с конкуренцията.

Според депутата от ДБ трябва да се използва първият мандат на най-голямата политическа сила „Продължаваме Промяната” за съставяне на кабинет. „Той трябва да е програмен, с много ясни ангажименти за конкретни законопроекти и инициативи”, категоричен е той. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 13:36, 21 юни 22

Много знае Мартинчо, ама да носи отговорност никакъв го няма ...

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама