Минчев се надява на поправителен за вота на недоверие

12:21, 21 юни 22 / Политика 25 911 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Ако миналата седмица беше генералната репетиция, тази седмица е поправителната за вота не недоверие. Това заяви бившият председател на парламента Никола Минчев от трибуната на парламента по време на дебатите за вота не недоверие.

Минчев припомни вотовете на недоверие в парламента, като според него връщане назад има. „Трябва да помислим за обстановката, в която се разглежда вотът на недоверие, и какво може да се постигне с политическата нестабилност, ако вотът бъде неуспешен. Добре ли е да хвърлим държавата в политическа криза в момент, в който се води война в Украйна“, запита той.

Премиерът: Няма да позволим да се краде

Ще бъде ли полезно за държавата да я хвърлим в нови предсрочни парламентарни избори? Ще бъде ли отговорно да оставим държавата без работещ парламент, в който се изисква да се направят реформи по Плана за възстановяване, от който могат да дойдат милиард евро“, посочи още Минчев, цитиран от news.bg.

По думите му депутатите трябва да си помислят за какво са ги изпратили българските граждани - за мандат за правителство, което да започне да прави реформи.

Депутатът от ПП Венеция Ангова заяви, че народът забрани обратния билет към статуквото. Тя изброи и какво чака обществото, ако „сивите кардинали вземат властта“ - публичните финанси ще преливат като пълноводни реки, икономиката ще бъде икономика на усвояване на средства чрез корупция и ниски заплати, в образованието всички ще са висшисти, но няма да могат да мислят, в здравеопазването няма да има детска болница, но линейки за депутати ще има, а здравните специалисти ще емигрират.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама