Сутринта слънце, после - облаци и дъжд

07:00, 22 юни 22 25 1266 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Времето ще бъде предимно слънчево, но още преди обяд над Западна България и Родопската област ще започне да се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места там ще превали и прегърми. Ще духа умерен, временно до силен запад-северозападен вятър.

Максималните температури ще бъдат между 28° и 33°,  в крайните югозападни райони до 36°, в София - 28°-29°. 

Над Черноморието ще бъде слънчево. Ще духа слаб до умерен, предимно запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са между 26° и 30°. Температурата на морската вода е 22°-24°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време, но около и след обяд ще се развие купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места, главно в масивите от западната половина от страната ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 24°, на 2000 метра - около 16°.                        

В четвъртък през страната ще премине атмосферно смущение. Още преди обяд над Западна, по-късно през деня и над Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на много места ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Има повишена вероятност в отделни райони явленията временно да са интензивни. Възможни са и градушки. Вятърът ще отслабне, за кратко ще се обърне от изток-североизток, дневните температури ще се понижат. В петък в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време, с по-значителни временни увеличения на облачността над източните райони, след обяд и над планините, където ще превали. Вятърът ще е от север-северозапад, слаб до умерен. Температурите отново ще се повишат, сочи прогнозата на НИМХ. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама