Петков: Борисов, Пеевски, Митрофанова и Трифонов - истинската причина за вота

15:20, 21 юни 22 / Политика 25 1251 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Според премиера Кирил Петков истинската причина за вота на недоверие са четирима човека, които не са за пленарната зала.

„Първият, г-н Борисов се страхува, че правосъдието ще дойде и до него. Вторият, г-н Пеевски се страхува, че неговите фирми няма да получат тези строителни милиарди, за които той може би има договорка с някой в тази зала. Г-жа Митрофанова не е толкова страшна, някой път може да не я слушате за всичко, което тя ви казва. Четвъртият SMS утре ще дойде от г-н Слави Трифонов“, обясни министър-председателят, предизвикан от изказване на Тошко Йорданов, който посочи две причини за вота на ИТН - лошота финансова политика и нарушението на коалиционното споразумение по темата за Северна Македония. После уточни, че е заради двама души – Кирил Петков и Асен Василев.

Премиерът: Няма да позволим да се краде

Искате да свалите това правителство, защото предлагаме да увеличим пенсиите на 467 лв. – това било инфлационно, защото заплатите на лекарите не трябвало да са 2000 лв., защото и това било проинфлационно. Защото медицинските сестри не трябва да получават 1500 лв. и това е проинфлационно. Защото 13 млрд. лв. (б.р. по Плана за възстановяване) били дошли, но закъснели – бяхме поздравени за най-добрия и най-зеления План за възстановяване и развитие. Защото трябва да ви се извиним, че в последните няколко месеца цената на петрола на световните борси се е качил с 55%“, добави той.

Петков обори и мотивите на ИТН за Северна Македония, които по думите му са чути 1 800 пъти. „100 пъти казахме, че ще се реши в парламента, но тези хора се упражняват на една дъвка, защото знаят, че поискаха 40% от оценката на милиардите за пътища да бъдат в една „тъмна стая“ в МРРБ. Не ви се получи, съжалявам“, добави министър-председателят, цитиран от bTV.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама